Home / Eveniment / Rugăciuni pentru Părintele Iustin

Rugăciuni pentru Părintele Iustin

Părintele Iustin Pârvu, cel care este considerat ultimul mare duhovnic în viață, este internat, în continuare, în stare gravă, la o clinică din Cluj. În timp ce medicii refuză să dea relaţii despre starea sa de sănătate, motivându-şi lipsa de transparență prin confidenţialitate, la mănăstirea Petru Vodă din judeţul Neamţ se vehiculează deja ipoteze şocante. Oficial, reprezentanţii lăcașului de cult invită oamenii la rugăciune și anunţă că părintele Iustin va reveni curînd în chilia sa. Neoficial, însă, călugării spun că părintele ar fi în stare extrem de gravă și că ar fi fost dus la spital împotriva voinței sale.

Părintele Iustin Pârvu, prin harul său, aduna, până nu demult, în fiecare zi la Mănăstirea Petru Vodă sute de oameni care aşteptau binecuvântare şi un sfat care să-i ajute. Imediat după Paște, însă, părintele a ajuns la un spital din Cluj, pentru că nu se simţea bine. Acolo a fost operat, iar medicii l-au diagnosticat cu o boală incurabilă şi au păstrat secretul evoluţiei stării sale de sănătate.

La Mănăstirea Petru Vodă, cu greu, călugării s-au hotărât să vorbească. Oficial. Călugării de la Petru Vodă spun că atât cât va fi în viaţă, Părintele Iustin rămâne stareţul mănăstirii. Neoficial, însă, o parte dintre ei susţin că duhovnicul este, de fapt, în stare extrem de gravă şi se vorbeşte deja despre înlocuirea sa. Ba chiar se vehiculează ideea şocantă, ca părintele ar fi dus la spital împotriva voinţei sale. În chilia în care Părintele Iustin a primit mii de oameni, e linişte. Patul e făcut aşa cum l-a lăsat în urmă cu câţiva ani ( când a fost mutat într-un cetru de zi aflat sub tutela Mănăstirii), iar moaştele Sfinţilor de la Aiud şi scaunul gol, aşteaptă, parcă şi ele întoarcerea duhovnicului. De când părintele este bolnav, la mănăstirea Petru Vodă e linişte şi vin doar câţiva credincioşi în fiecare zi, să aprindă lumânări. Oamenii simpli se roagă şi ei pentru părintele Iustin. Unii îi ştiu povestea, alţii ştiu doar că s-au rugat la Petru Vodă şi că duhovnicul i-a ajutat. Luni după-amiaza, părintele Iustin a cerut să fie împărtășit şi spovedit . Cea mai mare dorinţă a sa este aceea de a se întoarce la Petru Vodă.

POZA

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top